200 SAATLİK TEMEL YOGA EĞİTMENLİK EĞİTİMİ

ONLINE 200 SAAT YOGA ALLIANCE ONAYLI

YOGA EĞİTMENLİK EĞİTİMİ      

EĞİTMEN:

ALPER AKBAŞ

Yoga Alliance Eğitmen Linki

Yoga Alliance Okul Linki     

KAYITLAR BAŞLAMIŞTIR…

Yeni dönem eğitimi için ön kayıt listesine adınızı yazdırmak isterseniz bizimle iletişime geçin lütfen…

2024

EĞİTİM TARİHİ

(HAFTA İÇİ GRUBU)

Başlangıç:  –

Bitiş: 

EĞİTİM SAATLERİ;

Hafta Sonu 2 gün (Cumartesi ve Pazar)

Eğitim Saatleri:

             Toplam Eğitim Süresi: 200 Saat

***(Ödev Olarak Verilen Yoga Pratikleriniz Dahil)

***ATHA YOGA ANUSHASANAM***

KİMLER KATILABİLİR?

Yogayı bütünüyle ve tüm bileşenleriyle derinlemesine kavramak ve sağlam bir temel üzerinden neyi neden yaptığını bilerek yoga yapmak ve yaptırmak isteyen herkes katılabilir.

ÖN KOŞUL;

DİSİPLİNLİ OLMAK VE GERÇEKTEN DEĞİŞİME GÖNÜLLÜ OLMAK…Eğer bu eğitime çekiliyorsan, içinde sebebini bilmediğin bir şeyler katılmanı onaylıyorsa benimle iletişime geç. Bu dönemi birlikte hem ruhunu hem bedenini besleyecek ve hayatında farklı kapılar açacak şekilde geçirelim. Amacın sadece sertifika sahibi olmaksa bu eğitim sana uygun olmayabilir, belki de senin için doğru zaman değildir…

 

EĞİTİM YERİ: ONLINE

 

ONLINE DERS SÜRECİ;

Tüm dersler zoom programı üzerinden interaktif bir şekilde canlı ilerleyecek ve her bir dersin ders kaydı alınıp sadece öğrencilerime özel olarak paylaşılacaktır. Böylece herhangi bir sebepten kaçırılan dersleri daha sonra izleme ve eğitim bitimine kadar tekrar etmek istediğiniz konuları istediğiniz kadar tekrar etme imkanınız olacak. (Eğitim bitiminden sonra en az 6 ay kadar kayıtlı ders videolarına erişim imkanı olacaktır.)

SINIRSIZ DESTEK; Yoga bir yol ve bu yol hayat boyu sürecek bir gelişim ve deneyim yolu. Bu yolda öğrencilerim bana ne zaman ihtiyaç duyarsa bilgi ve deneyimlerimi paylaşmaya devam ediyorum. Beraber gelişmeye devam. Hiçbir zaman yalnız değilim, yalnız değilsin…

EĞİTİM DOKÜMANLARI: Eğitim içindeki konu başlıklarını içeren Eğitim Kitabı “PDF” olarak paylaşılacaktır. Ayrıca grubumuza özel oluşturulmuş google drive ile önemli konuları ve güncellemeleri yine pdf şeklinde paylaşacağım. Eğitim içinde kullanacağımız 1 ya da 2 kitabı satın almanızı isteyeceğim.

*Pranayama Tekniklerinin Enerjisel ve Sinirsel Bağlantıları Detaylı Anlatılacak ve Özet Tablo İle Bilginin Kalıcılığı Sağlanacak

*Eğitimde Öğretilen Pranayama Tekniklerinin Videosu Öğrencilerle  Paylaşılacak

*Hem Asanaları hem de eğitim içindeki tüm konu başlıklarını içeren Eğitim Kitabı PDF olarak paylaşılacaktır.

*Eğitimde Öğretilen Yoga Akışlarının Videoları Öğrencilerle  Paylaşılacak

SERTİFİKA: Online eğitimlerde sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları tarafımca imzalanmış şekilde “PDF” formatında iletilecektir.

 

EĞİTİM İÇERİĞİ;

Yoga Nedir ve Neyi Amaçlar?

Pancha Koshalar (Beden kılıfları) Nedir? 5 kılıfın özellikleri ve Pranayama Kosha’nın kilit rolü nedir? (Bir insan bedeni sadece fiziksel bedenden oluşmamaktadır ve fiziksel beden sadece birinci kılıfı içerir. Yalnızca fiziksel bedenle ilgilenildiğinde ve diğer katmanlar gözardı edildiğinde ya da bilinmediğinde tam olarak ruhsal ve fiziksel şifalanma gerçekleşemez)

Pranik Vücut nedir? Pancha Pranalar Nedir? (Vayular hem fizik beden hem de enerji seviyesinde anlatılacak)

Yoga Türleri Nelerdir? (Raja Yoga, Jnana Yoga, Bhakti Yoga, Tantra Yoga, Karma Yoga ve Hatha Yoga) hepsi kadim yoganın içinde bulunan orijinal yoga türleridir ancak uygulanış biçimleri farklıdır.

Temel Solunum Sistemi, sinir sistemi ile ilişkilendirilerek anlatılacak, doğru solunum, tam yogik nefes ve en temel pranayama teknikleri detaylı bir şekilde öğretilecek ve uygulanacak. Doğal nefes, nefes anatomisiyle birlikte detaylı aktarılacak. Her bir eğitmen adayının günlük solunumunu farkındalıkla yapması ve nefes farkındalığı oluşturmak eğitimin en temel unsurlarından biri. (Bu kısım bir nefes eğitimi niteliği taşımaktadır)

Yoga Pranayama Teknikleri temel seviyede uygulamaları, faydaları ve uyarılarıyla birlikte detaylı anlatılacak. Bu pranayama teknikleri; Vritti Pranayama, Ujjayi Pranayama, Kapalabhati Pranayama, Bhastrika Pranayama, Sitali Pranayama, Sitkari Pranayama, Nadi Shodhana Pranayama, Simha Pranayama ve Bhramari Pranayama.

Çakra Sistemi, günümüz koşulları ve insan psikolojisiyle de ilişkilendirilerek anlatılacak. Ayrıca çakraların yeterli/yetersiz veya fazla çalışmaları durumunda gerçekleşenler elementlerle bağlantılarıyla birlikte irdelenecek. Ayrıca her bir çakrayı çalıştırmak için kullanılacak Asanalar ve oluşturulabilecek yoga akışları anlatılırken Mantrayla çakraları düzenleme tekniği de anlatılıp uygulanacak.

En Temel ve Gerekli Başlangıç, Orta ve İleri Seviye HATHA YOGA Asanalarının faydaları, yapılışları, dikkat edilmesi gerekenler, ezberlemeden, keşfederek tek tek Sanskritçe  isimleriyle irdelenerek anlatılacaktır. Ezberlemeden genel mantığına hakim olunarak yorum yapabilme yeteneği geliştirilerek bilgiler paylaşılacak.

Yin Yoga en önemli asanaları;  tek tek uygulanışları, dikkat edilmesi gerekenlerle birlikte anlatılacaktır. Yin Yoga dersi hazırlama tekniği anlatılacak. Yin Yoga’da anatomi farklılıklarının eklem ve kas yapılarına etkisi ve fasyal dokuların önemiyle ilgili bilgi verilecek.

Hem Orijinal Yoga Sistemi Hemde Vinyasa Akışları, güncel akış teknikleri ile birlikte uygulanacak ve öğretilecek. Özellikle Surya Namaskar ve Chandra Namaskar; her bir poz, fiziksel odak ve çakra sistemine bireysel etkileriyle birlikte irdelenecek.

Yogik Beslenme ve Faydaları hakkında bilgi verilecek. Doğa’nın bize verdiği ipuçları, renklere göre beslenme, bedenimizin besinlere karşı verdiği tepkileri doğanın 3 gunası(Sattva, Rajas ve Tamas) göz önünde bulundurarak analiz edebilme ve çakralara göre beslenmeyle ilgili farklı bir bakış açısıyla kalıplardan uzak bir şekilde bilgiler aktarılacak.

-Meditasyon’nun tam olarak ne olduğu ve aslında neye hizmet ettiği, meditasyon hazırlık çalışmaları, “AUM” ve “SO HUM” meditasyonu uygulamaları hakkında bilgi verilecek.

Yoga Anatomisi ve Asanalarda Anatominin Kullanımı: Anatomi, yoga asanaları ve hareket sistemi göz önünde bulundurularak , yeterli örnek ve çalışmalarla, hiç anatomi bilgisi olmayan kişileri de göz önünde bulundurarak adım adım ilerleyecek ve en temel ve gerekli kas gruplarını içerecek şekilde anlatılacaktır. Ayrıca bel fıtığı, osteoporoz, kifoz, lordoz vb. durumların anatomik açıdan etkileri, dikkat edilmesi ve uygulanması gerekenler bir yoga eğitmeninin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde temel mantığıyla anlatılacaktır.

*Yoga İçin Özellikle Gerekli Olan Fonksiyonel Anatomi: Önemli Kaslar ve İskelet Sistemi 3D Görsel Animasyonlarla Desteklenerek Anlatılacaktır.)

Yoga Sutralar 3.8’e kadar tek tek irdelenecek. Tüm kişisel gelişimin kaynağı ve hayatı yaşama sanatının ve farkındalığın gelişimi için en önemli kaynaklardan biri olan bu sutraları inceleyerek yaşantımızdaki tüm olaylara farklı bir bakış açısı geliştirecek, kendimizi daha iyi tanıma, içimizdeki dualiteyi farketme, kendimizi daha fazla gerçekleştirme ve bizi kısıtlayan tüm sanal duvarları ve sınırları yıkma adına büyük bir adım atmış olacağız.

Yoga’nın 8 Basamağı: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana, Samadhi anlatılırken özellikle Yama(kişinin evrene sorumluluğu) ve Niyama(kişinin kendine sorumluluğu) konuları irdelenerek hayatımızı nasıl etkiledikleriyle ilgili farkındalık oluşturulacak.

Bandhalar (Jalandhara Bandha, Uddiyana Bandha, Mula Bandha ve Maha Bandha) açıklanacak ve uygulanacak.

En Önemli ve Gerekli Meditasyon ve Pranayama Oturuş Pozisyonları ve Mudralar tek tek amaçlarıyla birlikte anlatılacak.

Mantralar hakında bilgi ve “AUM” mantrasının önemi anlatılacak.